Migdałowe babeczki z lemon curd

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruchutkie, maślane, z kremowym mascarpone i mocną cytrynową nutą.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło: 100 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - migdały mielone: 100 gramów

    - serek mascarpone: 1 opakowanie
    - lemon card: 9 łyżek

Migdałowe babeczki z lemon curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier utrzreć z masłem na puszystą masę i dodać mielone bez skórki migdały.
  • 2. Ciastem wyłożyć papilotki do muffinek i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Przestudzić.
  • 3. W między czasie ubić mascarpone i na koniec ubijania dodać 3 łyżki lemon card (Przepis podaję tu: http://kuchnia.bobyy.pl/przepis/lemon-curd-4)
  • 4. Na wystudzone spody babeczek nakładać masę mascarpone i kleks lemon curd.

Komentarze

Podobne przepisy