Szybka mMigdałowa babka z wiejskich jaj z kawałkami gorzkiej czekolady.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przed chwila upiekłam babke z prawdziwych wiejskich jaj - z kawałkami czekolady. Wyszła smaczna , mięęka ,żółciutka i pieknie wyrosła. APETYCZNA NA DESER, DO KAWKI ORAZ NA SPOTKANIE ZE ZNAJOMYMI.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki
    - 5 wiejskich jaj
    - 1 niepełna szklanka cukru
    pół szklanki cukru pudru
    - 1 kostka MIękkiej margaryny
    - 3 szklanki mąki pszennej
    - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - mleko waniliowe 150 gram
    - olejek migdałowy
    - cukier puder do posypania
    -CZEKOLADA GORZKA ,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szybka mmigdałowa babka z wiejskich jaj z kawałkami gorzkiej czekolady. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 WymieszaJ łyżką jajKa z cukrami , A POTEM mikserem na pulchną mase . Następnie dodaj po kawałku margaryny i dobrze zmiksuj.
    . Do masy wsyp mąkę przesiana przez sito z proszkiem do pieczenia.
    Nastepnie dodaj po trochu mleka waniliowego, olejek migdałowy wymieszaj i na końcu dodaj mąkę ziemniaczaną i kawałki połamanej czekolady (mniejsze i nieco większe).

    2 Przelej do blaszki posmarowanej margaryna i i obsypaną bułką tartą
    Włóz do piekarnika nagrzanego doo temperatury 200°C
    Piecz 45 minut. w temp. 170-180 stopni Na koniec , gdy przestygnie , posyp ją cukrem pudrem.

Porady

Margaryna musi byc w temp . pokojowej. Ja dadałam Mmleko waniliowe ALPRO. Babka i czekolada w niej - jest smaczna gdzy przestygnie , gdy jest zimna a kawałki Czekolady stwardnieją . Zeby baba podczas pieczenia nie popękała nalezy po 10- 15 minutach pieczenia ciasto naciąć wzdłuż ostrym nożem na głębokość 1 cm. ILOSC PORCJI-15 CZAS PIECZENIA 60 MINUT OKOŁO 150 KCAL

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować