MIĘSO ZE SŁOIKA

5 (179 ocen)

  • 2 godz.

Nie ma to jak domowe mięsko, takie wg babcinego przepisu cenie sobie za oryginalny smak

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg łopatki
    1 kg boczku
    3 łyzki soli
    1,5 łyżki pieprzu
    1 czubata łyżka majeranku
    po 2 ziarenka ziela angielskiego na słoiczek
    po 1 listku laurowym na słoiczek
    po 2 łyżki wody przegotowanej na słoiczek
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Mięso ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem,majerankiem.Odstawiamy na noc do lodówki.Zlewamy po nocy wytworzony płyn. Mięso ciasno układamy w słoiki 0,5 l . Do każdego słoika wkładamy ziele angielskie i listki laurowe.Uciskamy, na wierzch wlewamy wodę. Wstawiamy do dużego garnka z gorącą wodą, gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5 godzin. Odstawiamy do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować