Mięso z morelami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kocham piec i gotować, lecz teraz nie mam dla kogo– najczęściej jestem sama.Chętnie podzielę się moimi przepisami z czytelnikami.

Składniki:

  • ● 30 dag polędwiczek wieprzowych
    ● 1 puszka moreli
    ● 2 ząbki czosnku
    ● liść laurowy
    ● przyprawa uniwersalna

Mięso z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki, wkładamy do miski,
    nacieramy jarzynką i zalewamy sokiem z moreli. Dodajemy
    liść laurowy i obrany oraz przeciśnięty przez praskę
    lub posiekany
    czosnek. Wszystko dokładnie
    mieszamy i odstawiamy
    do lodówki
    na godzinę.
  • 2. Mięso osączamy
    z zalewy i na przemian
    z cząsteczkami moreli
    nadziewamy na drewniane
    szpadki lub metalowe
    szpilki. Układamy
    na folii aluminiowej
    i pieczemy na grillu
    ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy