Mięso z borowikami i żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Proste, nieczasochłonne a przede wszystkim bardzo smaczne danie. Często je przyrządzamna spotkania ze znajomymi.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 polędwiczki wieprzowe
    ● 20 dag borowików (ewentualnie mrożonych)
    ● jasny sos pieczeniowy
    ● żurawina ze słoika
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mięso z borowikami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w 1,5-cm plastry. Lekko
    rozbijamy ręką, oprószamy pieprzem,
    solą i smażymy na oleju.
    Grzyby oczyszczamy, kroimy
    w plastry i podsmażamy.
  • 2. Sos przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Wsypujemy grzyby i doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Polędwiczki polewamy sosem,
    obok wykładamy kilka
    łyżek żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować