Mięso w waflu

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

To prosta i tania potrawa doskonała na obiad. Uwielbiają ją moi najbliżsi.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego
    • 15 dag żółtego sera (tarkowanego)
    • 20 dag odgotowanych pieczarek (drobno pokrojonych)
    • 6 jajek
    • 2 suche wafle
    • bułka tarta
    • sól, pieprz i przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso przed usmażeniem 1. Przygotowanie:
    Mięso przyprawić do smaku, dodać 1 jajko oraz tarkowany ser i pokrojone pieczarki. Wszystko wyłożyć na wafel, rozsmarować i przykryć drugim waflem. Pokroić w małe kwadraty. Następnie rozbić 5 jaj (doprawić je szczyptą przyprawy uniwersalnej). Mięso w waflu otoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować