Mięso w sosie marchewkowym

4.5 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni urugwajskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso: 0.5 kilograma
    - marchew: 1 kilogram
    - por - białe części: 2 sztuki
    - białe wytrawne wino: 1 szklanka
    - olej: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - woda: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso w sosie marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na gorącym oleju podsmażyć pokrojone na kawałki mięso. Dodać pokrojone na plasterki pory i chwilę smażyć razem. Dolać wino i gotować bez przykrycia do wyparowania alkoholu. Następnie dodać 2 szklanki osolonej wody. Wcześniej ugotowaną marchewkę zmiksować na puree. Dodać do mięsa i gotować do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować