MIĘSO W KETCHUPIE

4.48 (185 ocen)

  • 2 godz.

Jest pyszne znajomi nim się zachwycają.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    1,5 kg mięsa na pieczeń (łopatka, szynka )

    3 ząbki czosnku

    4 cebule

    2 duże ketchupy po 750g ( 1 łagodny i 1 pikantny)

    2 łyżki oleju

    przyprawy ( sól, pieprz, delikt do mięs itp.)
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MIĘSO W KETCHUPIE 1. Mięso myjemy i osuszamy.

    Mięso nacinamy (lecz nie do końca) na 1cm plastry.

    Czosnek przeciskamy przez praskę.

    Mięso nacieramy czosnkiem i posypujemy przyprawami.

    Cebulę kroimy w talarki i wkładamy między płaty mięsa.
  • MIĘSO W KETCHUPIE 2. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem. Wkładamy mięso i zalewamy ketchupami, tak aby całość mięsa była przykryta. Żaroodporne naczynie przykrywamy przykrywką. Wkładamy do piekarnika.
    Pieczemy ok. 1,5 godz. W temp.200C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować