MIĘSO MIELONE POD KOŁDERKĄ

4.5 (161 ocen)

  • 2 godz.

ZAPIEKANKA Z MIĘSA MIELONEGO Z ZIEMNIACZKAMI PYSZNA NAWET NA DRUGI DZIEŃ PO ODGRZANIU

  • 2 godz.

Składniki:

  • -500 GR MIĘSA MIELONEGO
    -2 MARCHEWKI
    -1 CZERWONA CEBULA
    -1 PUSZKA POMIDORÓW
    -2 ZĄBKI CZOSNKU
    -SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,LUBCZYK DO SMAKU
    -1 ŁYŻKA MUSZTARDY
    -OLEJ
    MASA ZIEMNIACZANA :
    -500 GR ZIEMNIAKÓW
    -4 ŁYŻKI SERA
    -1 ŻÓŁTKO
    -SÓL,PIEPRZ,KOPEREK
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso mielone pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c1x1m1 1. -CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ,PODSMAŻYĆ NA OLEJU Z SOLĄ I PIEPRZEM,DODAĆ POTARTĄ MARCHEWKĘ I CZOSNEK,PODDUSIĆ
  • image-1p7jl8k 2. - MIĘSO PODSMAŻYĆ DODAĆ POKROJONY LUBCZYK ,POMIDORY,MUSZTARDĘ
    -DUSIĆ OK 10-15 MIN
  • image-1kkxxpn 3. -ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ,ODCEDZIĆ,POGNIEŚĆ DO LEKKO CIEPŁYCH DODAĆ SER,ŻÓŁTKO,SÓL,PIEPRZ,KOPEREK,WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ
  • image-0mgjqnk 4. -NACZYNIE ŻAROODPORNE POSMARUJ OLEJEM,
    -WYKŁADAMY MIĘSO
  • image-0ur7r1o 5. -NASTĘPNIE NA MIĘSO WYKŁADAMY ZIEMNIACZKI
    -WIERZCH MOŻEMY DODATKOWO POSYPAĆ SEREM
  • image-0yg72je 6. -PIEKARNIK ROZGRZEWAMY DO 200 ST. PIECZEMY OK.40 MIN.TERMOOBIEG
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować