Mięso mielone faszerowane serem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie i smaczne danie :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 średnia cebula
    80 dag mięsa mielonego
    sól
    pieprz czarny mielony
    20 dag żółtego sera
    2 łyżki oleju do posmarowania

Mięso mielone faszerowane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i drobno pokroić.Przełożyć do miski i dodać mięso.Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić ręką.Odstawić na 15 minut.
    Ser pokroić na 8 plastrów.Z mięsa uformować 16 placków jednakowej wielkości.Na połowie z nich poukładać kawałki sera i przykryć pozostałymi plastrami mięsa.
    Przygotowane kotlety posmarować z obu stron olejem i przełożyć na rozgrzaną patelnię.Opiekać z każdej strony około15 minut.

Porady

Ciepłe kotleciki można podawać z sosem żurawinowym.

Komentarze

Podobne przepisy