Mięso cebulowe

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

Dzieci mojej siostry tym mięskiem się zajadają.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetów z kurczaka

    20-30 dkg pieczarek

    1 duża cebula

    1 zupa cebulowa w proszku

    1 szklanka śmietany 30%

    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso cebulowe 1. Mięso pokroić w większą kostkę i podsmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
  • Mięso cebulowe 2. Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni.
  • Mięso cebulowe 3. Cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć na osobnej patelni.
  • Mięso cebulowe 4. Mięso,pieczarki i cebulę włożyć do naczynia żaroodpornego,zalać sosem przygotowanym z wody,śmietany i zupy cebulowej( zamiast zupy cebulowej można użyć zupę pieczarkową).
  • Mięso cebulowe 5. Przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 30-40 minut,aż sos uzyska konsystencję gęstego sosu.
  • Mięso cebulowe 6. Podajemy z ziemniakami,ryżem,makaronem lub dowolną kaszą.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować