Mięsny chlebek

4.5 (140 ocen)

Chyba nie ma na świecie smaczniejszej rzeczy niż ten chlebek :-)

Składniki:

  • 2 kg mielonego mięsa wieprzowego
    30 dag zmielonej słoniny
    2 polędwiczki wieprzowe
    6 ząbków czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Mięsny chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie wyrobić razem ze słoniną, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podzielić na dwie części, rozłożyć mięso, na środek położyć polędwice i zwinąć tak żeby polędwica była na środku. Piec ok godziny w 200*
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować