Mięsno-serowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domownicy i przyjaciele lubią, gdy dla nich gotuję.

Składniki:

  • ● 30 dag żółtego sera
    ● 8 jajek
    ● 1 szkl. majonezu
    ● 50 dag łopatki
    ● 20 dag pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● 2 cebule
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● pęczek koperku
    ● 3/4 szkl. bułki tartej
    ● sól, pieprz
    ● łyżka smalcu lub oleju
    ● łyżeczka masła roślinnego

Mięsno-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto serowe: ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Następnie dodajemy
    4 jajka i majonez. Mieszamy.
    Masę wykładamy na wyłożoną
    papierem do pieczenia blachę z piekarnika. Pieczemy
    ok. 25 minut w temp. 180 °C.
    Studzimy.
  • 2. Przygotowujemy farsz: mięso
    myjemy pod bieżącą wodą,
    osuszamy. Mielimy i smażymy
    na smalcu na małym ogniu, aż
    odparuje. Studzimy.
  • 3. Cebule i pieczarki kroimy
    w kostkę. Dusimy na maśle, aż
    pieczarki odparują. Paprykę
    i ogórki kroimy w kostkę.
  • 4. Mięso mieszamy z ogórkami,
    pieczarkami, papryką i posiekanym
    koperkiem. Doprawiamy.
    Dodajemy pozostałe
    jajka oraz bułkę, mieszamy.
  • 5. Farsz równomiernie wykładamy
    na ciasto i zwijamy
    w roladę. Ciasno zawijamy
    w papier do pieczenia, przekładamy
    do keksówki. Pieczemy
    ok. 20 minut w temperaturze
    180 °C. Studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy