Mięsne sakiewki

5 (153 ocen)

  • 25 min

Gdy mi się nudzi idę do kuchni i ekspetymentuję .To jedno danie , które w ten sposób powstało.

  • 25 min

Składniki:

  • 125 g margaryny
    1/2 szklanki śmietany
    1,5 szklanki mąki tortowej
    300 g mięsa mielonego drobiowego,
    1 cebula biała,
    1 łyżka oleju,
    1 łyżeczka majeranku
    1 - 2 szczypty pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mięsne sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z margaryny, mąki i śmietany zagniatamy ciasto.
    Wałkujemy na stolnicy na grubość 2 mm i wykrawamy kwadraty.
  • 2. Cebule drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oleju.
    Dodajemy mięso.
    Smażymy chwilę, a pod koniec dodajemy majeranek i doprawiamy pieprzem.
    Studzimy.
  • 3. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy po łyżce farszu mięsnego.
    Zlepiamy rogi kwadratu naprzemiennie tak by utworzyła nam się mała kopertka.
  • 4. Układamy na posmarowanej olejem i posypanej mąka blaszce.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut az uzyskaja złotawy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować