Mięsne papryki z ziemniaczkami

0 (0 ocen)

Uwielbiam gotować w wolnych chwilach od szkoły dla mojej wielkiej rodziny różne pyszności. Swoją miłością do dobrej kuchni zaraziła mnie mama.

Składniki:

  • 4 papryki, pół kg mięsa mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, koperek, 1 jajko, sól, pieprz, ziemniaki

Mięsne papryki z ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i wykrajami środki. Do mięsa dodajemy jajko, wczęsniej pokrojona i zeszkloną cebulkę, wciskamy 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku, oraz koperek. Dokładnie mieszamy i faszerujemy papryki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego olejem lub masłem. Pieczemy przez 50min w 200stopniach. Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami.

Porady

Papryki będą jeszcze smaczniejsze gdy 10 min przed końcem pieczenia posypiemy je zółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy