Mięsne paluszki z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, kroimy na
kawałki i mielimy w maszynce.
2.Pieczarki i cebule kroimy
w średnią kostkę i podsmażamy
na oleju. Studzimy i mielimy
w maszynce. Możemy zagęścić
bułką tartą. Dodajemy sól, doprawiamy
do smaku pieprzem,
oregano i przyprawą do kurczaka.
Mieszamy z mięsem.
3.Ser kroimy w smukłe słupki
długości ok. 15 cm. Obtaczamy
cienką warstwą masy mięsnej
i panierujemy w bułce wymieszanej
z mąką w stosunku
1:1. Smażymy na złoty kolor.
4.Z majonezu, śmietany i przyprawy
tzatziki ucieramy sos.
Gorące paluszki podajemy zamoczone
w sosie. Dekorujemy
ogórkiem i pomidorem.
Komentarze