mięsne naleśniory

5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam naleśniki pod każdą postacią - na słodko, z kurczakiem, meksykańskie, z warzywami, ale te - całkowicie skradły moje serce i żołądek !Całość może jest i pracochłonna, ale zapewniam, że warto. Jeśli lubisz lasagne, ten przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - usmażone naleśniki,
    - mięso mielone (ok 700g)
    - kapusta kiszona
    - pietruszka,
    - sos bolognese,
    - ser żółty
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Mięsne naleśniory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy naleśniki.
    Kapustę kiszona gotujemy, aż zmięknie, a następnie podlewamy wodą.
    Mięso mielone lekko podsmażamy i dodajemy ząbek czosnku.
    Wszystko razem mieszamy, dodajemy poszatkowaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i czymkolwiek innym chcemy (wedle uznania).
    Nakładamy na naleśnik i Zawijamy (tak, jak na krokiety) i układamy w naczyniu żaroodpornym
    Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem bolognese i układamy żołty ser ( duuuuużo sera ! )
    Pieczemy w 200' przez ok 20min (aż ser się zarumieni)

Porady

może być to również sos carbonara lub jakikolwiek inny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Mięso Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować