Mięsne muffiny

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Mięsne muffiny z pieczarkowo - serowym farszem .

  • 15 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka - 1 podwójna szt.
    - pieczarki - 30 dag
    - cebula - 1 szt
    - szczypiorek - pęczek
    - starty ser żółty - 10 dag
    - przyprawy ( sól , pieprz , do kurczaka , papryka )
    - natka pietruszki - 1 pęczek
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Mięsne muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i szczypiorek drobno kroimy.

    Pieczarki myjemy , kroimy w półplasterki.

    Podsmażamy razem z cebulą do miękkości.

    Doprawiamy do smaku.

    Dodajemy starty ser żółty, posiekaną natkę pietruszki i posiekany szczypiorek.

    Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

    Mięso kroimy na 4 kawałki , cienko rozbijamy
    ( najlepiej przez folię )
    na średniej wielkości kotlety.

    Doprawiamy solą , pieprzem , papryką i przyprawą do kurczaka.

    Foremki do muffinek
    ( u mnie niezawodne silikonowe )
    delikatnie smarujemy odrobiną oleju.

    Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg.

    Faszerujemy przygotowanym nadzieniem.

    Zakrywamy wystającymi końcami fileta
    ( nadajemy kształt babeczek ).

    Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40 min.

    Podajemy z ulubioną surówką i sosami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować