Mięsne kuleczki nadziewane serem feta

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

Ser feta kojarzy się zazwyczaj z sałatkami, zupełnie niesłusznie. Świetnie współgra także z grillowanym mięsem tworząc niezapomniany, oryginalny smak.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 350 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - papryczka chilli czerwona: 1 sztuka
    - pietruszka świeża posiekana: 1 łyżka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - ser feta: 60 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne kuleczki nadziewane serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kuleczki z serem feta 1. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebule, papryczkę chilli, pietruszkę, bułkę tartą , pieprz cayenne i sól. Dobrze wyrabiamy. Dzielimy na około 10 porcji, ser feta kroimy w kostkę (10 kostek) i każdą z nich delikatnie obtaczamy mięsem, szczelnie zaklejamy brzegi aby ser podczas grillowania nie wypłynął. Grillujemy około 15 minut , przekręcając co jakiś czas aby kulki były równomiernie opieczone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować