Mięsne kuleczki musztardowe

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zwykłe mięso można zmienić w coś niezwykłego,doskonałe na imprezy.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowo - wieprzowe: 0.5 kilograma
    - czosnek (ząbki): 5 ząbków
    - Jajko: 1 sztuka
    - pieprz czarny: 3 szczypty
    - pieprz cytrynowy: 1 łyżeczka
    - Czubrica czerwona: 1 łyżeczka
    - tymianek: 2 szczypty
    - musztarda: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mięsne kuleczki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy czosnek zmielony przez
    praskę,jajko,tymianek,czubricę(jeśli nie mamy takiej przyprawy wystarczy
    sól i pieprz),sól,pieprz czarny.Mięso tak naprawdę można przyprawić
    wedle własnego uznania.Wyrabiamy mięso tak,aby składniki się
    połączyły.Formujemy małe kuleczki mięsne.Rozgrzewamy na patelni
    olej(tak,aby dno patelni było przykryte).Wkładamy kuleczki mięsne i
    smażymy ok.5 min.co jakiś czas mieszając.Dodajemy musztardę (ilość w
    zależności od upodobań)i cały czas mieszamy co chwilę.Po ok.3 minutach
    posypujemy kuleczki pieprzem cytrynowym,mieszamy i posypujemy drugą
    stronę kuleczek tak,aby pieprz był na każdej stronie.Cały czas
    mieszając trzymamy na ogniu do czasu,aż kuleczki się zrumienią.Podczas
    tego smażenia musztarda i pieprz oblepiają kuleczki mięsne tworząc
    niesamowity smak.Można podawać na ciepło i na zimno lub w formie
    szaszłyków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować