Kotleciki mięsne z udek gotowanych w rosole ... Mieso posiekane w kostke z ryżem i dodatkami .. :)smaczne i orginalne ... Najcześciej wykorzystuje mieso które pozostało z rosołu..Polecam
Mięsno-ryżowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mieso z udek obieram i kroje w drobna kostke
2. Ryz gotuje wg instrukcji , studze..Cebulę i pieczarki , kroje w drobną kokstkę i lekko podsmażam.
3. ,Do mięsa dodaje składniki , przyprawiam, mieszam. Wbijam jajo , wsypuje bułke tarta , mase wyrabiam i formuję podłużne kotleciki. Obtaczam delikatnie z obu stron w bułce tartej , smaze na rozgrzanym oleju. Po usmazeniu układam na papierowym ręczniku by papier wchłonął nadmiar tłuszczu:) Podaje z ziemniakami i surówka.Smacznego:)
Komentarze