Mięsne babeczki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu a przy tym bardzo efektywne babeczki mięsne ze szpinakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 Garść świeżego szpinaku
    5 dag sera żółtego
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka papryki czerwonej

Mięsne babeczki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroję na mniejsze kawałki (nie muszą być równe) i rozbijam tłuczkiem.
    Doprawiam solą, pieprzem i papryką czerwoną.

    Szpinak myję, osuszam recznikiem papierowym. Ser żółty kroję w drobną kostkę.

    Foremki silikonowe do muffinek wykładam mięsem następnie kładę szpinak i ser.

    Przykrywam drugim kawalkiem mięsa. Posypuję solą.

    Piekę w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy