mielony w rulonie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zaskocz swoją rodzinę taka wersją mielonego!

  • 40 min

Składniki:

  • na mielone:
    pół kg mięsa mielonego
    jajko
    pokrojona w kostkę cebula
    sól pieprz
    do panierki: mąka bułka tarta jajko
    na ciasto:
    2 szklanki mąki
    100 g roztopionego masła
    jajko
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mielony w rulonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • do pieca na 30 min 1. Z podanych składników robimy mielone, panierujemy najpierw w mące, jajku, bułce. Smażymy, studzimy.
    Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienko, układamy po kolej kotlety, zwijamy w rulon. Pieczemy 30 min w 180 stopniach, kroimy na kawałki. Podajemy z sosami i świeżymi surówkami

Porady

Aby wierzch się błyszczał przed pieczeniem należy posmarować białkiem.

Komentarze

Podobne przepisy