Mielony gołąbek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zastępuje gołąbki z kapusty

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
    ½ główki białej kapusty (około ½ kg)
    1 łyżka bułki tartej
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    słodka papryka, czarny pieprz mielony oraz sól do smaku
    1 torebka ryżu
    1 mały koncentrat pomidorowy
    olej do smażenia
    ½ litra letniej przegotowanej wody

Mielony gołąbek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkuj drobno kapustę, ugotuj ryż. Wszystko wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj przyprawy. Całość wymieszaj i uformuj gołąbki. Gołąbki podsmaż na oleju .Koncentrat wymieszaj z częścią letniej wody , dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki. Duś na małym ogniu 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy