Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem, tartą bułką i musztardą. Dodać pieprz czarny i ziołowy, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać. Z mięsa uformować klopsiki i lekko je spłaszczyć. Następnie obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć na blaszkę. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w plasterki. Po plastrze cebuli nałożyć na klopsiki. Posolić.
2.Na cebulę ułożyć po plastrze pomidora i oprószyć suszoną bazylią. Na górze ułożyć po plastrze mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać w 170 stopniach przez ok. 10 minut. Przed podaniem można przystroić klopsiki ulubioną zieleniną.
Komentarze