mielone z pstrąga i marchewką

0 (0 ocen)

postny obiad

Składniki:

  • - 2 pstrągi
    - 1 jajko
    - tarta bułka
    - 1 marchewka
    - 1 łyżka natki pietruszki
    - przyprawa do ryb
    - olej

Mielone z pstrąga i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - marchewkę ugotować zetrzeć na drobnej tarce
    - pstrągi sprawić wyfiletować ściągnąć sórę zmielić przez naszynkę
    - do znielonej nasy dodać jajko tartą bułkę przyprawę i natkę pietruszki wyrobić masę tak jak na mielone zrobić klopsiki zrobić wgłębienie dać trochę marchewki zrobić kulkę obtoczyć w tartej bułce
    - usmażyć na oleju

Porady

podawać z ziemniakami i warzywami na patelnię

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy