Mielone z pekińską

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety podałam z ryżem. Rodzice byli nimi wprost zachwyceni.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    50 dag mięsa mielonego
    jajko
    cebula
    bułka tarta
    olej
    3/4 szkl. bulionu drobiowego z kostki
    1/3 szkl. przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    tymianek

Mielone z pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Mieszamy z mięsem, jajkiem i posiekaną cebulą.
    Doprawiamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • 2. Kotlety przekładamy do rondla. Wlewamy bulion wymieszany z przecierem.
    Dusimy ok. 7 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy