Mielone z parówką

0 (0 ocen)

Moi synowie lubią "kotlety z niespodzianką" (tak je nazywają)

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 cebul
    1 jajko
    3-4 parówki
    bułka tarta
    1 ususzona kajzerka
    sól, pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyłóż do miski. Posyp solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
  • 2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa.
  • 3. Wbij jedno całe jajko,dodaj namoczoną w zimnej wodzie kajzerkę i wyrób farsz.
  • 4. Uformowane kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
  • 5. Parówki obierz i pokrój na kawałki (2-3cm).Każdą parówkę obklej mięsem mielonym.
  • 6. Usmażone przełóż do garnka, zalej odrobiną oleju i paruj pod przykryciem przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować