Mielone z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te kotlety są przepyszne. Czasem dodaję do mięsa jeszcze kilka przypraw i piekę na grillu soczyste hamburgery.

Składniki:

  • ● 60 dag mięsa mielonego
    ● jajko
    ● burak
    ● 2 cebule
    ● sól czosnkowa
    ● pieprz
    ● 5 dag orzechów włoskich
    ● sałata
    ● natka pietruszki
    ● olej do smażenia

Mielone z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka myjemy i gotujemy.
    Obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w małą kostkę i szklimy na
    oleju. Przekładamy do mięsa
    i dokładnie mieszamy. Dodajemy
    buraka, wbijamy jajko.
    Doprawiamy solą i pieprzem,
    wsypujemy posiekane orzechy
    i wyrabiamy.
  • 3. Z masy formujemy kotlety.
    Smarujemy olejem, układamy
    na ruszcie i pieczemy ok.
    8 minut z każdej strony.
    Zdejmujemy, układamy na
    liściach sałaty i posypujemy
    posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy