Kotlety mielone z młodą kapustą

0 (0 ocen)

Młodą kapustę można dodać do wszystkiego :)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1/4 główki młodej kapusty
    1/2 pęczka koperku
    1 jajko
    1 kromka czerstwego chleba
    sól, pieprz
    do panierowania:
    mąka
    otręby

Kotlety mielone z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i posypać solą, kiedy zmięknie - odcisnąć. Chleb namoczyć i odcisnąć. Do mięsa dodać kapustę, chleb, jajko, posiekany koperek i doprawić, a następnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy mięsnej formować kotlety i panierować je w otrębach wymieszanych z mąką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy