Mielone z lubczykiem

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję je w niedzielę na obiad. Są pyszne.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● łyżka lubczyku
    ● 2 posiekane cebule
    ● 15 dag żółtego sera
    ● jajko
    ● 4 łyżki kaszy manny
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z lubczykiem,
    cebulami i startym
    żółtym serem. Masę przepuszczamy
    przez maszynkę
    z sitkiem o dużych
    oczkach. Dodajemy jajko
    i kaszę, mieszamy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Z masy formujemy kotlety.
    Obtaczamy w bułce tartej
    i smażymy na rozgrzanym
    oleju na złoto. Podajemy
    z sałatą polaną śmietaną
    i ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować