Mielone z kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tradycyjne mielone są już nudne. Często je urozmaicam :) Z wczoraj zostały mi ugotowanie kiełbaski, więc je wykorzystałam. Te kotlety są dobre na obiad lub na kanapki. Sprawdzą się też jako przekąski na imprezach.

  • 25 min

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
    2 kiełbaski frankfurterki
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    sól,pieprz
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone z kiełbaska 1. Kiełbaski ugotować.
    Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawami. Uformować kulkę i spłaszczyć na ręku na podłużny placek. Na mięsie położyć kiełbaskę i zlepić. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować