Mielone potrafią się znudzić jak są ciągle takie same. Żeby się tak nie stalo, urozmaiciłam je ugotowanym wcześniej kalafiorem, mojej rodzinie zasmakowało
30 min
Składniki:
70 dag miesa mielonego
1 kalafior
1 jajko
1/3 szklanki bułki tartej
sól,pieprz
odrobina ziół powansalskich
bułka tarta do panierki
Mielone z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę
tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku
układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy
kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim
oleju na rumiano.
Komentarze