MIELONE Z KALAFIOREM

5 (190 ocen)

  • 30 min

Mielone potrafią się znudzić jak są ciągle takie same. Żeby się tak nie stalo, urozmaiciłam je ugotowanym wcześniej kalafiorem, mojej rodzinie zasmakowało

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag miesa mielonego
    1 kalafior
    1 jajko
    1/3 szklanki bułki tartej
    sól,pieprz
    odrobina ziół powansalskich
    bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie.
    Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę
    tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku
    układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy
    kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim
    oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować