Mielone z kalafiorem

5 (176 ocen)

Dla odmiany kotlety mielone z kalafiorem

Składniki:

  • mięso mielone -800 g
    bułka czerstwa -1,5 szt
    sól i pieprz
    jajko -2 szt
    cebula -1 szt
    tłuszcz
    bułka tarta
    mleko
    kalafior -0,5 szt
    kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty kwasku,aby nam nie ściemniał.
    Odcedzić na durszlaku,podzielić na różyczki.
  • 2. Cebulę obrać,bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Bułkę i cebulę zemleć w maszynce,dodać do mięsa.
    Wbić do masy mięsnej jajka,dodać przyprawy,dokładnie wymieszać.
  • 3. Z masy formować okrągłe kotlety,lekko spłaszczyć,nakładać na środek kotleta po różyczce kalafiora,dokładnie skleić.
  • Mielone z kalafiorem 4. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Następnie dosmażyć na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować