Kotlety mielone z kabanosem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mielone z kabanosem czemu nie. Są bardzo dobre, z pieczarkami w komplecie. Polecam na obiad, ale także na imprezy różna. Można je podawać na ciepło i zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    15 dkg pieczarek
    1 cebula duża
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    7 gałązek koperku
    2 łyżki kaszy manny
    1 bułka czerstwa
    1/2 szklanki mleka
    kabanosy cienkie francuskie
    1/2 szklanki bułki tartej


Kotlety mielone z kabanosem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone z przyprawami 1. Pierś z kurczaka miele maszynka do mięsa.
  • jajko i pieczarki dodane do mielonego 2. Pieczarki drobno kroję i przesmażam na oleju. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulkę drobno i czosnek sprasowany. Dodaję do mięsa, razem z jajkiem, pokrojonym koperkiem. Bułkę namaczam w mleku. Odciskam mocno na sitku i dodaję od mięsa. Wsypuję kaszkę mannę, dodaję sól, pieprz i całość wyrabiam.
  • kabanosy na mielonym 3. Na desce podsypanej bułką układam mięso nie przyklei nam się. Na nim po trzy kawałki kabanosa długości mięsa i zwijam.
  • mielone obtoczone w bułce tartej 4. Obtaczam w bułce tartej w pojemniku. Smażę na wolnym ogniu na oleju z każdej strony aż mielone będą rumiane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy