Mielone z kabanosem czemu nie. Są bardzo dobre, z pieczarkami w komplecie. Polecam na obiad, ale także na imprezy różna. Można je podawać na ciepło i zimno.
Kotlety mielone z kabanosem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka miele maszynka do mięsa.
2.Pieczarki drobno kroję i przesmażam na oleju. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulkę drobno i czosnek sprasowany. Dodaję do mięsa, razem z jajkiem, pokrojonym koperkiem. Bułkę namaczam w mleku. Odciskam mocno na sitku i dodaję od mięsa. Wsypuję kaszkę mannę, dodaję sól, pieprz i całość wyrabiam.
3.Na desce podsypanej bułką układam mięso nie przyklei nam się. Na nim po trzy kawałki kabanosa długości mięsa i zwijam.
4.Obtaczam w bułce tartej w pojemniku. Smażę na wolnym ogniu na oleju z każdej strony aż mielone będą rumiane.
Komentarze