Mielone z grzybami i serem

5 (186 ocen)

Z wierzchu chrupiące w środku miękkie o ciekawym smaku . Mąż się bardzo zdziwił że mielone bez cebuli mogą być takie pyszne :)

Składniki:

  • 450 g mięsa mielonego z indyka
    100 g ugotowanych wcześniej i rozmrożonych lub świeżych ugotowanych grzybów leśnych pokrojonych w kawałeczki ( u mnie prawdziwki , podgrzybki , maślaki)
    100 g tartego sera żółtego
    1 kajzerka namoczona w mleku i odsączona
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    2 łyżki śmietany 18%
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól , pieprz

    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Mielone z grzybami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso przekładamy do miseczki , dodajemy kajzerkę , grzyby , ser, śmietanę, mąkę i jajko- doprawiamy.
  • mielone 2. Łączymy składniki , ręką formujemy kotlety ( u mnie były dość duże ) obtaczamy w bułce tartej z obu stron , smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu ( by mięsko dobrze doszło w środku ,a z wierzchu się nie spaliło)
  • obiad 3. Podajemy np. z ugotowanymi ziemniakami i ogórkiem konserwowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować