Mielone z fetą i cukinią

5 (193 ocen)

  • 40 min

Zwyczajne mielone w nowej odsłonie

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dkg zmielonej łopatki wieprzowej
    1/2 małej cukinii
    10 dkg sera feta
    1 cebulka dymka
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tarte + do panierowania
    sól, pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    słodka papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Mielone z fetą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i fetę zetrzeć na tarce o grubym oczku, dymkę posiekać, razem z jajkiem i bułką dodać do mięsa. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łopatka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować