Kotlety mielone z fasolą i jęczmienną kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę namoczyłam dzień wcześniej i na drugi dzień ugotowałam, a jak przestygła zmiksowałam blenderem. Można zmielić maszynką.
2.Mięso myję, osuszam i kroję na kawałki następnie miele maszynka do mięsa razem z obraną cebulą.. Przekładam do miski, dodaję czosnek sprasowany, jajko, bułkę moczę w mleku i też dodaję.
Fasolę Dodaję do mięsa, razem z pokrojonym koperkiem, doprawiłam solą, pieprzem, majerankiem. Kasze gotuje , Studzę i dodaję do mięsa.
3.Całość wyrabiam rękoma i formuję kulki, które następnie spłaszczam nożem i obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju rzepakowym.
Porady
fasole warto ugotować do zupy i odłożyć potem do mielonych oszczędność gazu
Komentarze