Kotlety mielone wieprzowo- wołowe z ryżem

5 (143 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i pulchne kotlety

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ja zrobiłam z podwójnej porcji ale podaję przepis na połowę:
    Po 1 kg mięsa wieprzowego i wołowego
    2 duże cebule pokrojone i zeszklone
    1 bułka czerstwa namoczona w 1 szklance bulionu, potem osączona
    1 torebka ugotowanego ryżu
    3 roztrzepane jajka
    Przyprawy: słodka mielona papryka, pieprz, sól, czosnek tyle, ile lubimy
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Kotlety mielone wieprzowo- wołowe z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zemleć razem mięso, cebulę, ugotowany ryż i bułkę. Dodać pozostałe produkty i wyrobić na jednolitą masę.
    Ręce maczać w wodzie i formować kotlety. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Potem poddusić na podstawce ustawionej w garnku. Na dno garnka wlewam trochę wody, wrzucam 2 listki laurowe i 3 ziarna ziela, aby w trakcie duszenia ich aromat przejęły kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować