Mielone w sosie chili z fasolką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jeżeli lubisz ostre i fajne sosy to polecam

  • Łatwy

Składniki:

  • - KOTLETY:: 8 sztuk
    - czerstwa bułka: 1 sztuka
    - mięso mielone: 40 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - Jajko: 1 sztuka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - przyprawa do mielonego mięsa: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - Sos:: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - pomidory krojone w puszce: 0.5 sztuki
    - mała puszka białej fasolki: 1 sztuka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - chili: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w sosie chili z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odciśniętą bułkę, jajko, oregano i pozostałe przyprawy. Wymieszać, uformować niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki i wyjąć na talerz.
    Cebulę i czosnek drobno pokroić, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów. Dodać paprykę i chwilę smażyć razem. do sosu dodać pomidory, cukier, kostkę rosołową, listek laurowy, pieprz, chili oraz podlać wszystko wodą i dusić ok 10 minut, aby wszystko się "przegryzło". Do sosu włożyć kotleciki i osączoną fasolkę. Dusić razem 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować