MIELONE W POMARAŃCZACH

0 (0 ocen)

Pyszna przekąska dla wielbicieli mięs na słodko:)

Składniki:

  • 4 duże pomarańcze

    Farsz:
    30 dag.mięsa mielonego
    6 ząbków czosnku
    10 szt.obranych i pokrojonych orzechów włoskich
    10 dag startego żółtego sera
    sól

Mielone w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Czosnek siekamy i smażymy na kilu łyżkach oleju.Dodajemy mieso mielone i orzechy,sól-smażymy ok 10 minut.
  • mielone 2. Pomarańcze kroimy na pół.Łyżeczką wydrążamy miąższ,usówamy pestki
    i błony-kroimy w kosteczkę.Pokrojone pomarańcze i ser żółty dodajemy do mięsa.Mieszamy.
  • 3. Wydrążone pomarańcze napełniamy farszem,układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy