Mielone trójkąty

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotletami mielonymi w kształcie trójkątów, kół lub serc zajada się nawet mój synek-niejadek.

Składniki:

  • suche wafle tortowe
    1/2 kg mielonego mięsa (wołowo-wieprzowe)
    czerstwa bułka
    cebula
    jajko
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
    przyprawa do mielonego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone trójkąty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy farsz: do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, cebulę
    i przyprawy. Mieszamy. Z wafli wycinamy trójkąty (po 2 na jeden kotlecik).
  • 2. Farsz nakładamy na trójkąt, odpowiednio formując, i przykrywamy drugim trójkątem. Trójkąty obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju ze obu stron,aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Wafle

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować