Mielone przemytniki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Robiłam je gdy chciałam przemycić dzieciom warzywa podczas obiadu.Teraz choć są już starsi i jedzą prawie wszystko,często proszą o te kotleciki.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mieszanego mielonego mięsa,pół papryki czerwonej,2 dymki ze szczypiorem,3 pieczarki,sól morska,grubo mielony czarny pieprz,,bazylia,tarta bułka,jajko,tłuszcz do smażenia.

Mielone przemytniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone smażone 1. Cebulkę ze szczypiorem,paprykę i pieczarki drobniutko siekamy,dodajemy do mielonego wraz z jajkiem i mieszamy.Dodajemy tyle bułki tartej aby masa była ścisła.Doprawiamy solą morską,pieprzem,bazylią.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Podlewamy odrobiną wody,przykrywamy i dusimy parę minut.

Porady

W takich kotlecikach można przemycić dowolne warzywa.Pyszne są również ze szpinakiem.

Komentarze

Podobne przepisy