Mielone pod serowo-cebulową pierzynką.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dobry pomysł na niedzielny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego (szynki lub łopatki)
    1 jajko
    bułka namoczona i odciśnięta( w mleku)
    sól,pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    bułka tarta do obtaczania kotlecików
    dodatkowo;
    1 duża cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    10 dag startego sera żółtego
    olej do smażenia


Mielone pod serowo-cebulową pierzynką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrobić z bułką,jajkiem i przyprawami,uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej.
  • 2. Kotleciki usmażyć na rozgrzanym oleju.
  • 3. Cebulę obrać ,umyć i pokroić w paski,udusić na oleju,przestudzić.Do cebuli dodać pietruszkę i ser żółty,posolić,wymieszać.
  • 4. Na kotleciki nałożyć cebulę i zapiec chwilę w gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy