Mielone po wiejsku

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Inne niż tradycyjne, ale jakie pyszne!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● jajko
    ● cebula
    ● 5 dag masła
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 2 ogórki kiszone
    ● 10-20 dag kapusty kiszonej
    ● tłuszcz do formy
    ● 10 plastrów boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy. Rumienimy na maś­le. Kapustę kroimy, dodajemy do cebuli i podsmażamy.
  • 2. Ogórki kroimy w kostkę. Do mięsa wbijamy jajko i wsypujemy ogórki. Doprawiamy. Dodajemy kapustę, mieszamy.
  • kulki owijamy pastrami boczku 3. Z masy formujemy 10 kulek i owijamy plastrami boczku. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 °C. Po 40 minutach pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach. Dzięki temu boczek będzie chrupiący.

Porady

RADY Emilii Zamstowskiej Do farszu można dodać pieczarki lub paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować