Mielone po japońsku

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w kwiaciarni, a w wolnych chwilach zajmuję się gotowaniem. Zarówno jedno, jak i drugie zajęcie daje mi wiele radości.

Składniki:

  • ● 1,5 kg mielonego mięsa
    ● 4 cebule
    ● 1 słoik ogórków konserwowych
    ● 1 słoik papryki konserwowej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
    Zalewa:
    ● 3/4 l wody
    ● 6 łyżek łagodnego keczupu
    ● 3 łyżki octu
    ● 3 łyżki cukru
    ● 3/4 szklanki oleju
    ● 1 puszka przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone po japońsku 1. Mielone mięso doprawiamy
    przyprawa uniwersalna, mieszamy. Formujemy
    małe pulpety i smażymy na
    rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w cienkie piórka. Ogórki i papryki
    osączamy z zalewy,
    kroimy w małą kostkę, następnie
    mieszamy z cebulą.
  • 3. W słoikach układamy na
    przemian warzywa i pulpety,
    zaczynając od warzyw. Ostatnią
    warstwą też powinny być
    warzywa.
  • 4. Składniki zalewy mieszamy
    i zagotowujemy. Zalewamy
    warzywa. Słoiki zakręcamy
    i chwilę pasteryzujemy.

Porady

● Konserwowe ogórki i paprykę możemy zastąpić świeżymi. ● Do zalewy możemy dodać zmiażdżony czosnek. ● Usmażone mielone możemy włożyć na 3 minuty do gotującej się zalewy, schłodzić i podawać jako przystawkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować