Mielone po grecku

4.5 (149 ocen)

Kiedy muszę szybko zrobić dobry,pełnowartościowy obiad to robię właśnie tę potrawę. Ale -mielone po grecku- doskonale też sprawdza się na uroczystych spotkaniach rodzinnych ,wszystkim bardzo smakuje.

Składniki:

  • około 30 dag mięsa mielonego
    warzywa: cebula,marchew,mały seler,trochę kapusty białej
    przyprawy: sól,pieprz,maggi,papryka słodka,czosnek granulowany,kostka rosołowa,
    koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone smażyć na oleju,posypać solą,pieprzem,dodać cebulę,marchew,seler starte na tarce o grubych oczkach.Chwilę razem smażyć ,podlać wodę,wrzucić kostkę rosołową i resztę przypraw,dodać kapustę białą,dusić na wolnym ogniu do miękkości,na koniec dodać koncentrat pomidorowy.

Porady

Podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować