Kiedy muszę szybko zrobić dobry,pełnowartościowy obiad to robię właśnie tę potrawę. Ale -mielone po grecku- doskonale też sprawdza się na uroczystych spotkaniach rodzinnych ,wszystkim bardzo smakuje.
Składniki:
około 30 dag mięsa mielonego
warzywa: cebula,marchew,mały seler,trochę kapusty białej
przyprawy: sól,pieprz,maggi,papryka słodka,czosnek granulowany,kostka rosołowa,
koncentrat pomidorowy
Mielone po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone smażyć na oleju,posypać solą,pieprzem,dodać cebulę,marchew,seler starte na tarce o grubych oczkach.Chwilę razem smażyć ,podlać wodę,wrzucić kostkę rosołową i resztę przypraw,dodać kapustę białą,dusić na wolnym ogniu do miękkości,na koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Komentarze