MIELONE NADZIANE ZIELONYM GROSZKIEM

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Urozmaicenie mielonych w zielone kulki,które dzieciaki chętnie wynajdują:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 jajko
    1/4 szkla bułki tartej-do kotletów
    1/3 szklanki bułki tartej do panierki
    sól pieprz-ok po łyżeczce
    2 łyzki majeranku
    1.3 puszki groszku konserwowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone nadziane zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wciskamy groszek w mięsko 1. Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy porcję mięsa rozpłaszczamy na dłoni,wciskamy w miesko zielony groszek
  • 2. Formujemy delikatnie kotlety,panierujemy wbułce tartej,smazmy an rumiano na rozgrzanym oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Mięso mielone Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować