Kotlety mielone nadziane pietruszką

0 (0 ocen)

Mielone nieco inne od tradycyjnych a to za sprawą świeżej pietruchy, którą są nadziane. Bardzo smaczne.

Składniki:

  • filety z kurczaka - 2 szt
    szynka wieprzowa - 500 gram
    cebula biała - 1 szt.
    bułka pszenna - 2 szt.
    bułka tarta - 3/4 szkl.
    jajko - 1 szt.
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    zielona pietruszka - 1/2 szkl.
    olej do smażenia
    mleko - 1,5 szkl.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety mielone nadziane pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09k7113 1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie zmielić w maszynce. Bułki namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i zmielić tak jak mięso. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajko, sól, pieprz. Dobrze wyrobić.
  • image-1pqsrb6 2. Na mokre dłonie nabrać przygotowaną masę na kotlety. Uformować kulkę, spłaszczyć. Na środek nałożyć posiekaną pietruszkę. Uformować kotleta.
    Kotlety obtoczyć w bułce tartej. Układać na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor.

Porady

Jeżeli masa będzie za rzadka, można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso mielone Natka pietruszki Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować