Mielone Mojej Mamy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Inne niż wszystkie;) Mięciutkie, delikatne i jasne kotleciki.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    40dag szynki wieprzowej
    30dag słoniny
    1jajko
    1czerstwa bułka
    1szklanka mleka
    1mała cebula
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia

Mielone mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka, szynkę wieprzową i słoninę mielimy. Namaczamy bułkę w mleku, gdy namięknie odciskamy ją z mleka i mielimy. Cebulę obieramy i również mielimy. Dodajemy jajko i przyprawiamy mięso do smaku przyprawami. Formujemy małe okrągłe kotleciki, lekko spłaszczamy je dłonią. smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy